Ιδρυτής

Ο Νικόλαος Πουλιού γεννήθηκε στη Μελβούρνη στις 3 Οκτωβρίου του 1964. Τέσσερα χρόνια μετά, το 1969, η οικογένειά του επιστρέφει στη γενέτειρά της, την Κω. Μεγάλωσε στην αγορά του νησιού, στο εμπορικό μαγαζί του πατέρα του, από τον οποίο μυήθηκε στο συναρπαστικό κόσμο του εμπορίου. Το 1984 αποφοιτά από το Ενιαίο Λύκειο Κω και ξεκινά τις σπουδές του στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ), ενώ παράλληλα εργάζεται και ως προπονητής Φυσικής Κατάστασης στην ομάδα «Ηρακλής Κω» (1983 - 1986).  
Ολοκληρώνοντας τις σπουδές του το 1988, ξεκινά αμέσως ως προπονητής του Αθλητικού Συλλόγου «Ιπποκράτης Κω», έχοντας λάβει δίπλωμα ειδίκευσης στην προπονητική, και συγκεκριμένα στην καλαθοσφαίριση. Ταυτόχρονα, εκλέγεται Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Κω το 1986 κι αρχίζει η πολιτική του σταδιοδρομία. Ως μέλος του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης (Σ.Ε.Π.Κ.), ιδρύει το γυναικείο κι εφηβικό τμήμα του συλλόγου «Α.Σ. Ιπποκράτη Κω» και παραμένει προπονητής έως το 1992. Εκλέγεται για δεύτερη φορά Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Κω.
Το 1985 εισέρχεται στον κόσμο του τουρισμού, καθώς μαθαίνει σταδιακά τη λειτουργία του ξενοδοχείου «Kos» ως βοηθός σε διάφορες θέσεις. Την ίδια χρονιά δίνει εξετάσεις και περνάει στη Νομική Σχολή Αθηνών, στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών. Το 1986 παντρεύεται την Τζουλιέτα Βασιλείου, με την οποία γνωρίζεται από τα πρώτα εφηβικά του χρόνια, κι αποκτούν δύο κόρες. Παράλληλα, από το 1993 και για δέκα ολόκληρα χρόνια διατελεί Πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου Ιπποκράτη (παιδικό, εφηβικό, ανδρικό, γυναικείο και ομάδα στίβου). Συγχρόνως είναι και χορηγός της ομάδας, προσφέροντας μέσα από τις επιχειρήσεις του πολυετή φιλοξενία και υποστήριξη στην ομάδα του Ιπποκράτη, κάτι το οποίο συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.
Το 1993 αναλαμβάνει ουσιαστικά τη διοίκηση του ξενοδοχείου «Kos», του πρώτου ιδιόκτητου ξενοδοχείου στην Κω, το οποίο ανήκε στην οικογένεια Βασιλείου. Η πολιτική του δράση περιλαμβάνει, εκτός από την πορεία του στην Ένωση Ξενοδόχων Κω, σαν γραμματέας, αντιπρόεδρος και πρόεδρος, από το 1993 έως το 2008, και τα καθήκοντά του στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ) ως αναπληρωτής γενικός γραμματέας και ταμίας μέχρι το 2009 και αργότερα ως αντιπρόεδρος. Το 2007 εκλέγεται Αντιπρόεδρος της  Συνεταιριστικής Τράπεζας Δωδεκανήσου. Η ενασχόλησή του με τον πολιτικό βίο θα συνεχιστεί, καθώς το 2006 εκλέγεται στην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Δωδεκανήσου. Συμμετέχει σε πολυάριθμες επιτροπές και συμβούλια του δήμου, της νομαρχίας, σε αθλητικές επιτροπές, επιτροπές τουρισμού κ.ά.
Το 2004, αποφασίζoυν με τη σύζυγό του να χαρίσουν στο «Θεοξένια» - πρώην Ξενία της Κω, τη χαμένη αίγλη που του αρμόζει. Η προσπάθεια αναζωογόνησής του διήρκησε περίπου δέκα μήνες και στέφθηκε με επιτυχία. Το 2005, μετά από πέντε δεκαετίες ύπνωσης, άνοιξε τις πόρτες του με το όνομα «Kos Aktis Art Hotel» για να υποδεχθεί κατοίκους του νησιού και ταξιδιώτες απ’ όλο τον κόσμο, δημιουργώντας ταυτόχρονα 40 μόνιμες θέσεις εργασίας στην καρδιά της πόλης.
Το 2009, έρχεται η εξαγορά του Ξενία της Πάτμου και η δημιουργία του μοναδικού πεντάστερου ξενοδοχείου στο νησί, «Patmos Aktis Suites & Spa», το οποίο άνοιξε τις πύλες του το 2011, εντάσσοντας δυναμικά την Πάτμο στον τουριστικό χάρτη της Ελλάδας. Την ίδια χρονιά, είναι υποψήφιος Βουλευτής Δωδεκανήσου και εκλέγεται ως αναπληρωματικός. Με την προσθήκη ενός ακόμα μικρού ξενοδοχείου κλασσικού τύπου, του «Silver Beach» στην Πάτμο, η δημιουργία ενός Ομίλου και η απόδοση μιας κοινής ταυτότητας σε όλες τις μονάδες της οικογένειας κρίνεται απαραίτητη κι έτσι, προκύπτει ο όμιλος «Divine Hotels». Το 2017, ο Όμιλος επεκτείνει περαιτέρω τις επιχειρηματικές δραστηριότητες στο νησί της Αποκάλυψης, με τη λειτουργία επτά παραδοσιακών κατοικιών. Τον Ιούλιο του 2018, ανακηρύχθηκε επίτιμος Δημότης Πάτμου, για τη μεγάλη προσφορά του στο νησί.
Το 2023 ο όμιλος θα επικεντρώσει την λειτουργία του στο νησί της Κω αποχωρώντας από την Πάτμο και προχωρώντας σε ολική ανακαίνιση του ιστορικού ξενοδοχείου "Kos Hotel" σε υπερσύγχρονη μονάδα 4 αστέρων και μετονομάζοντας το σε "Kos Divine Hotel & Suites". Παράλληλα λειτουργεί το rooftop bar "Thea Rooftop Bar & Lounge" στο ίδιο ξενοδοχείο ενώ στον χώρο του ξενοδοχείου Kos Aktis λειτουργεί και το κατάστημα φρέσκου gellato "Nonno Enzo". Παράλληλα συνεχίζει τις προσπάθειες καθετοποίησης και επέκτασης του ομίλου ενοικιάζοντας τα ξενοδοχεία "Agela Apartments" και "Seaside Studios" με σκοπό την ανακαίνιση του σε μονάδες 4 αστέρων.
Σήμερα, το 2024, έχει αφοσιωθεί πλήρως στη βιώσιμη ανάπτυξη και τη διασφάλιση ποιοτικών προϊόντων και υπηρεσιών σε όλες τις μονάδες του Ομίλου, έχοντας υιοθετήσει την έννοια της φιλοξενίας, όπως ήταν αντιληπτή στην αρχαία Ελλάδα.Με τη σύζυγό του, Τζουλιέτα Βασιλείου - Πουλιού, από την αρχή της πορείας τους μέχρι και σήμερα, επιμένουν να υποστηρίζουν κάθε αξιόλογη προσπάθεια στο χώρο του πολιτισμού, του αθλητισμού και της επιστήμης, και να βοηθούν όσους συνανθρώπους μας έχουν ανάγκη.
VP Legacy Group
VP Legacy Group