Όραμα

ό ρ α μ α

Στην αρχαία Ελλάδα η «φιλοξενία» θεωρούταν ηθική υποχρέωση του πολίτη απέναντι στους Θεούς. Η λέξη προέρχεται από το ρήμα «φιλώ», που στα αρχαία ελληνικά σημαίνει «αγαπώ», και το ουσιαστικό «ξένος». Συνεπώς, φιλοξενία αυτολεξεί σημαίνει η αγάπη για τους ξένους. Γενικότερα, οι ξένοι αντιμετωπίζονταν στην αρχαιότητα ως σεβαστά κι ιερά πρόσωπα, και για αυτό όποιος παραβίαζε τους κανόνες της φιλοξενίας τιμωρούνταν παραδειγματικά από τους ολύμπιους Θεούς. Οι βασικές υποχρεώσεις του οικοδεσπότη ήταν να υποδέχεται και να συμπεριφέρεται καλά στο ξένο, να του προσφέρει φαγητό, ύπνο και μπάνιο, και να τον αποχαιρετά με δώρα για να δέσει περισσότερο τη σχέση μαζί του.

Φυσικά, πέραν των υποχρεώσεων, η φιλοξενία είχε και κάποια δεσμευτικά ηθικά χαρακτηριστικά. Καταρχάς, έπρεπε να παρέχεται σε όλους τους ξένους, ανεξαρτήτου κοινωνικής θέσης. Επίσης, ο οικοδεσπότης όφειλε να δείχνει σεβασμό σε όλους, ενώ απαγορευόταν η οποιαδήποτε μορφή βίας. Αντλώντας έμπνευση από την έννοια της «φιλοξενίας» στην αρχαιότητα, όραμά μας είναι να συνεχίσουμε την ελληνική παράδοση, να την εξελίξουμε και να μπορέσουμε να γίνουμε σήμερα οι γνήσιοι εκφραστές της αρχαίας ελληνικής φιλοξενίας. Σε έναν κόσμο που διαρκώς αλλάζει, είναι απαραίτητο κάποια πράγματα να μένουν αναλλοίωτα.

Στόχος του ομίλου VP Legacy είναι να προσφέρει πάντα φιλόξενα κι εμπνευστικά μέρη για όσους ταξιδεύουν. Μόνιμος οδηγός αυτής της αποστολής είναι οι αξίες μας:

Η ευγένεια μετράει

Οτιδήποτε κι αν κάνουμε ξεκινάει και τελειώνει με ευγένεια. Το να παραμένεις ευγενικός κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες είναι το κλειδί για αξιοσέβαστες συμπεριφορές.

Ανοιχτοί ορίζοντες

Επίμονα κρατάμε τον Όμιλο ανοιχτό για όποιον θέλει να περάσει το κατώφλι, είτε είναι ταξιδιώτης είτε υπάλληλος. Αδιαφορούμε για την εθνικότητα, το φύλο, την κοινωνική θέση ή για οποιαδήποτε άλλη διάκριση. Ακριβώς όπως στην αρχαία Ελλάδα, αγκαλιάζουμε όλους τους «ξένους».

Αειφόρος ανάπτυξη

Σεβόμαστε το περιβάλλον, σεβόμαστε τα μέρη όπου λειτουργούν οι επιχειρήσεις μας και συστηματικά υποστηρίζουμε τις τοπικές κοινωνίες με το να δίνουμε χορηγίες σε όλες τις αξιόλογες προσπάθειες ή με το να βοηθάμε όσους μας έχουν ανάγκη. Μεγαλώνουμε μαζί, μεγαλώνουμε αειφόρα.

Αξιομνημόνευτη εξυπηρέτηση

Είμαστε παθιασμένοι για να ανταποκρινόμαστε στις επιθυμίες των ταξιδιωτών και για αυτό τους παρέχουμε προσωποποιημένη εξυπηρέτηση υψηλής ποιότητας.

Δια βίου μάθηση

Έχουμε κίνητρο να μαθαίνουμε και να εξελισσόμαστε καθημερινά.

Ακεραιότητα

Είμαστε έντιμοι, ευσυνείδητοι και διαφανείς, οι πράξεις μας δεν κρύβουν ποτέ κακές προθέσεις.

VP Legacy Group
VP Legacy Group